Imke Vullinghs

Personal Trainer

Mijn naam is Imke Vullinghs, 44 jaar oud. Al eigenlijk heel mijn leven ben ik actief in de sport. Maar met 2 ouders als sportleraar was daar moeilijk onderuit te komen. Vanaf mijn 5e heb ik altijd gehockeyd en al snel op een hoog niveau. Vanaf mijn 16e ben ik naast hockey ook gaan fitnessen (krachttraining). Dit was een zeer goede ondersteuning voor mijn hockeyprestaties. Na mijn Havo ben ik eerst de verpleegkunde opleiding gaan doen in Vught en Den Bosch. Tijdens deze opleiding heb ik ook zeer veel aan krachttraining gedaan en meegedaan aan een Body Building wedstrijd.
De sport bleef toch in zeer grote mate aan mij trekken en ik besloot in 1995 na mijn verpleegkunde alsnog de CIOS opleiding te gaan doen te Arnhem. 1998 ben ik afgestuurd als Hockeytrainer, Conditietrainer, Fitnessinstructeur en Sportmasseuse. In alle disciplines ben ik nog steeds werkzaam.
Door de jaren heen heb ik bij diverse sportscholen gewerkt. Bij enkele heb ik de mogelijkheid gehad om mijn horizon te verbreden en opleidingen mogen volgen tot onder andere Body Pump, Body Balance, Spinning, Kick Fun, en Aerobic instructrice.
Bij Total Fit geef ik diverse groepslessen en in combinatie met mijn werkzaamheden als fitness (milon) instructrice maakt dit mijn werk zeer afwisselend.
Ik kan met recht zeggen dat ik van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt.
Ook werk ik als Personal Trainer. Ik vind het geweldig om mensen naar een bepaald doel te helpen; gewichtsafname, meer kracht, meer massa of gewoon mensen die zelf te weinig discipline hebben goed en verantwoord te laten trainen.
Mijn doel : sporters hun eigen te doel te laten halen en ze zo te coachen dat ze sporten leuk gaan vinden. Personal Trainer houdt voor mij meer in dan alleen het trainen. Ik sta ze niet alleen bij binnen de club maar ben ook een luisterend oor, een schouder en adviseur. Ook bied ik mijn diensten als sportmasseur regelmatig aan.