Groepsles

Pilates

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Pilates is goed voor iedereen!

Yoga

Wat doet yoga met je? Het zorgt voor een betere lichaamshouding, lichamelijke ontspanning, het zorgt voor een groter bewustzijn van het lichaam, vermindert impulsieve reacties op emoties en gedachte. Yoga zorgt ook voor een soepel lichaam, een betere balans en een sterke core. Yoga is een heerlijke les waarbij ontspanning en inspanning elkaar afwisselen.

BodyFit

BodyFit is een zeer gevarieerde les waarin heel het lichaam getraind wordt. Het is een combinatie van uithoudingsvermogen met kracht, balans en stabiliteitsoefeningen. Elke les is anders en zal het accent de ene keer op kracht liggen en de andere keer op balans en stabiliteit. De intensiteit wisselt per les maar in principe kan iedereen aan deze les deelnemen. De oefeningen kunnen op eigen fitheidniveau worden uitgevoerd. Wekelijks worden er verschillende materialen gebruikt zoals steps, matten en gewichten.

Total Fit Pump

Pump is een gewichtstraining in groepsverband. Kracht en een juiste lichaamshouding zijn belangrijk in het dagelijkse leven. Daarbij is krachttraining noodzakelijk om de stofwisseling te verhogen en essentieel om af te slanken. Deze les is geschikt voor iedereen, mannen, vrouwen, beginners en gevorderden. Jij bepaalt zelf hoe zwaar je wilt trainen.

BodyRock

BodyRock is een High Impact les. Kracht conditie, stabiliteit en coördinatie wisselen elkaar af in een hoog tempo. De lessen worden gegeven in een blok van 8 weken waarin de intensiteit opgevoerd kan worden. Na 8 weken start er een nieuw blok. De les is wel gewoon instapbaar. De beginnende sporter zou in deze les mee kunnen doen op eigen tempo.

Zumba Fit en Cardio

Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse, country, en pop muziek combineert met swingende dansbewegingen. Hierdoor ontstaat een dynamische, leuke en effectieve dansles. Simpele pasjes, schuddende heupen en vooral heel veel plezier! Een les die voor iedereen met een gevoel voor ritme te volgen is. Zumba Fit is een afwisseling van langzame en snelle dansbewegingen en Cardio houdt het tempo de gehele les wat hoger.

Spinning

Spinning kan het best omschreven worden als één van de meest effectieve aerobe workouts op een speciale spinningbike. Op motiverende muziek en onder begeleiding van een instructeur fiets je ongeveer 50 minuten. De training bestaat afwisselend uit het afwisselen van de weerstand, zittend of staand fietsen, het trekken van sprintjes en het beklimmen van heuvels en bergen. Er wordt op hartslag gefietst doormiddel van een hartslagmeter. Iedereen traint in deze les op zijn eigen haalbare niveau.

Total Fit Boxing

In deze les staat techniek, snelheid, balans, coördinatie en kracht centraal. Al deze elementen worden in elke stoot tegelijkertijd gebruikt. Het is een intensieve les waarbij ook gewerkt wordt aan de conditie. Stootkussens en bokspalen worden veelvuldig gebruikt. Niet alleen een heerlijke les om te ontstressen maar het geeft ook je zelfvertrouwen een enorme boost!

XCO

XCO staat voor extreme core. Een core-training waarbij voornamelijk de buik en de rug worden gebruikt. Een XCO-trainer is een buis met daarin grit Wanneer je de buis heen en weer schud komt het grit daar met vertraging achteraan . Er zijn verschillende gewichten zodat de les voor iedereen instapbaar is. Bij XCO train je op conditie maar vooral op spierkracht.

TotalFit workout

Een les waarbij er een combinatie wordt gemaakt van kracht en conditie High en Low. Elke les worden er andere materialen gebruikt zoals, steps, matten en gewichten of er wordt getraind in een circuit vorm. Een les waarbij grondoefeningen zich afwisselen met staande (spring) oefeningen. De les wordt afgesloten met het trainen van de buikspieren. Ondanks dat er in deze les veel wordt gesprongen is de les voor iedereen instapbaar omdat je op je eigen tempo kan deelnemen.

Extreme Fit

Een pittige les die niet geschikt is voor de beginnende sporter. Voor deze les is een goede basisconditie en krachtuithoudingsvermogen een must! Extreme fit lessen worden gegeven in blokken van 4 weken. Dat houdt in dat er 4 weken dezelfde les wordt gegeven en daarna weer iets totaal anders. Wat wel de essentie van de les blijft, is dat elke keer weer de grens van de deelnemer wordt opgezocht. Dit kan zijn doormiddel van dumbbells, slamballen, plyoboxen of alleen met het lichaamsgewicht. Een echte aanrader voor diegenen die net even iets meer uitdaging zoeken!

Senioren Fit

Deze les is speciaal gericht op een wat oudere doelgroep. Functionele oefeningen komen veelvuldig aanbod in deze les. Oefeningen die het tillen, lopen en andere dagelijkse activiteiten in het leven een stuk makkelijker kunnen maken. Er wordt getraind op lichte kracht, conditie, coördinatie en balans. Wekelijks worden er ander materialen in de les gebruikt zoals, een step, mat, en lichte gewichten.

Keep Fit

KeepFit is een zeer gevarieerde les waarin heel het lichaam getraind wordt. Het is een combinatie van uithoudingsvermogen met kracht, balans en stabiliteitsoefeningen. Elke les is anders en zal het accent de ene keer op kracht liggen en de andere keer op balans en stabiliteit. De intensiteit wisselt per les maar in principe kan iedereen aan deze les deelnemen. De oefeningen kunnen op eigen fitheidniveau worden uitgevoerd. Wekelijks worden er verschillende materialen gebruikt zoals steps, matten en gewichten.

Total Body Balance

Total Body Balance is een heerlijke body & mind les. Tai Chi, power yoga en pilates wisselen elkaar af in de flow van prachtige rustgevende muziek. Kracht, inspanning, ontspanning en het creëren van lengte komen veelvuldig aan bod. De les wordt afgesloten met een korte meditatie, heerlijke wierrook en kaarsjes.

Power Circuit

Een small-group training die in de fitnessruimte wordt gegeven. Diverse kracht en functionele oefeningen worden in deze korte, krachtige les gegeven aan en rondom het powerfitnessrek. Ook wordt er in verschillende circuitvormen getraind. Een echte power les waarbij er meer aandacht is voor techniek en uitvoering.

FitMix 35

Een korte maar zeer effectieve les waar door middel van High en Low oefeningen het gehele lichaam wordt getraind. Wekelijks worden er diverse materialen gebruikt om alle spiergroepen te trainen en de conditie flink aan te pakken. Losse dumbbells, steps, weerstandsbanden wisselen elkaar af met grondoefeningen zoals push-ups, sit-ups en planken.