COPD- en longfysio de Corte

LONG-FYSIO DE CORTE
Praktijk voor Fysiotherapie D.M. de Corte

Ik ben Davy de Corte, als fysiotherapeut gespecialiseerd in het begeleiden van patiënten met longziekten. Naast mijn werkzaamheden in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, werk ik sinds 2010 samen met Total Fit om longpatiënten uit de regio Heusden en´s-Hertogenbosch te begeleiden.

Wat kan ik voor u betekenen?
Fysiotherapie kan u helpen uw conditie op peil te brengen door inspanningstraining en spieroefeningen. Hebt u problemen met slijm op te hoesten, dan kan de fysiotherapeut u helpen met het aanleren van een effectieve manier van hoesten. Ademoefeningen kunnen helpen bij kortademigheid.

Conditie
De fysiotherapeut kan u deskundig begeleiden bij het verbeteren of op peil houden van uw conditie. Misschien vindt u dit moeilijk of durft u zich niet goed in te spannen, omdat u steeds benauwd wordt. De fysiotherapeut kan u uitleggen wat u juist wel en wat u beter niet kunt doen. In overleg en afgestemd op uw situatie stelt de fysiotherapeut een trainingsprogramma op ter verbetering van uw conditie. Eventueel krijgt u aangepaste oefeningen voor bijvoorbeeld uw ademspieren en arm- of beenspieren. Uw inspanning wordt meestal beloond met vermindering van uw klachten. Doordat uw zelfvertrouwen groeit, kunt u daarna ook zelf meer gaan bewegen en een actievere leefstijl ontwikkelen.

Hoesten
Mensen met COPD hoesten om slijm kwijt te raken. Bij emfyseempatiënten zijn de longen echter minder stevig en werkt hoesten juist averechts. De fysiotherapeut leert u een manier om zo effectief mogelijk slijm los te maken en op te geven. Hierdoor komt u sneller van luchtweginfecties af en kunt u deze eventueel voorkomen.

Ademen
Als u kortademig bent kan de fysiotherapeut u leren uw ademtechniek en -tempo aan te passen zodat u minder snel benauwd wordt en uw eigen mogelijkheden beter leert in schatten. Ook oefeningen ter ontspanning kunnen helpen.

Informatie
Ik ben iedere middag aanwezig vanaf 12.30 uur. Voor informatie bezoekt u de website www.LONGfysio.nl.
Voor het maken van een afspraak ben ik telefonisch bereikbaar op 06-38321117 en per e-mail: info@longfysio.nl In een vrijblijvend gesprek beantwoord ik graag uw vragen