Sandra van Schijndel

Personal Trainer

Hallo allemaal, voor alle ochtend en avondsporters ben ik wellicht een bekend gezicht maar voor diegenen die mij nog niet kennen, mijn naam is Sandra van Schijndel, 36 jaar oud.

Ik ben inmiddels 19 jaar actief in de sportbranche. Ik begon op 17 jarige leeftijd als dansdocent. Andere sportlessen en fitness volgde al snel. Op mijn 19de werd ik een beetje voor de leeuwen gegooid op een sportschool waar een docent step zich voor die dag ziek meldde..of ik dan even een step les kon geven? Ik dacht, ´Tja, hoe moeilijk kan dat nou zijn´?..Ik moet je eerlijk zeggen..Dat viel vies tegen! Maar ik merkte dat ik het wel erg leuk om ook andere vormen van beweging te geven dan alleen dans. Daar was een AALO (aerobic academie) de uit uitkomst voor! In 2000 volgde ik diverse cursussen zoals motoriek training bij kinderen van Nikki van de Hoorn en volgde ik een opleiding bij de TEC (The Education Company) als erkend Hip Hop docent. Krachttraining volgde al snel, ik was altijd al gefascineerd in krachttraining en vooral het uiterste uit mezelf halen. Iets wat ik nu ook graag bij andere doe. Fitness werd steeds meer een passie en vooral een gebied waarin je nooit uitgeleerd raakt. De fascinatie in het menselijk lichaam werd als maar groter maar na groepsles- en fitnessinstructrice miste ik toch nog iets om het gehele plaatje wat completer te maken…de kern en basis van alles…VOEDING!

Ik houd ervan om boeken te lezen die gaan over voeding maar ik kwam er al snel achter dat de juiste manier van eten gewoonweg niet bestaat! Hoe kan je nu iemand ondersteunen bij het afslanken, aankomen of fitter worden door de juiste voeding als deze niet bestaat? Ieder persoon is anders en het lichaam is een geweldig ingenieus maar ook ingewikkeld apparaat dus de behoefte van ieder lichaam is ook anders..maar hoe bepaal je die dan? Een orthomoleculaire opleiding gaf mij veel inzicht. De kant die mij ontzettend aansprak was de Orthomoleculaire voeding en suppletie. Eind dit jaar ga ik op examen voor mijn orthomoleculaire suppletie (supplementen leer) en is voor mijn gevoel de cirkel nog meer rond. Het vinden van de juiste voeding en suppletie die bij mijn klanten passen is dan ook mijn absolute doel tijdens PT-sessies.
Op basis van mijn eigen ervaringen ben ik tijdens deze studie gestart met het schrijven van een boek, dit boek was eigenlijk bedoeld om de leden van Total Fit een nieuwe manier van eten aan te kunnen bieden waarbij ze afslanken, zich fitter voelen en minder gebruik maken van voeding uit pakjes, zakjes en e-nummers. Dankzij de steun en het vertrouwen van Sjon, Jan-Maarten en Aerial Media is dit ook daadwerkelijk een boek geworden die nu te koop is in heel Nedeal snel.rland, België, Engeland, Amerika en Australië. Let´s go Paleo was een feit!! Deel 2 ´Yo kids, Let´s go Paleo´ en deel 3 ´De lekkerste recepten van Let´s go Paleo´, volgde

Als personal trainer ben je niet alleen een coach in de sportschool maar ook daar buiten. Het klaar staan voor mijn klanten als ze het even moeilijk hebben of met vragen zitten of gewoon even hun verhaal kwijt willen vind ik net zo belangrijk als een mooi resultaat op de weegschaal.
Ook bij lichamelijke klachten probeer ik mijn klanten bij te staan met Guasha Therapie (het schrapen van de huid waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en er verlichting optreed in de spieren).

Vanaf januari is het ook mogelijk om ook een vingerprik bij mij te laten doen waarbij ik het cholesterol en glucosegehalte meet.